اگر زوجین کاملاً سالم باشند و دارای بیماری خاصی نباشند در صورت صاحب فرزند شدن ممکن است بعضی از معایب ارثی خود را به کودک منتقل کنند؟
بله، امکانش وجود دارد. شخص ممکن است ژن معیوب را به همراه داشته باشد. مانند کسی که چشمانش قهوه ای باشد ولی ژن مربوط به چشم آبی را نیز در خود داشته باشد. این کیفیت درباره مشخصات دیگر نیز صادق می باشد. وجود ژنهای معیوب در افراد طبیعی یکی از مسائل عادی توارث به حساب می آید.
آقای دکتر چگونه می توان تشخیص داد که شخصی حامل ژنهای معیوب می باشد؟
نمی توان به وجود ژنهای معیوب پی برد. تا وقتی که شخص از سلامت کامل برخوردار است شناسایی ژنهای معیوب کاری بس سخت و دشوار است . اگر زن و مرد هیچگونه سابقه بیماری و ناراحتی خاصی نداشته باشند می توانند مطمئن باشند که کودک سالمی به وجود خواهند آورد. ولی اگر در فامیل یکی از زوجین شخصی مبتلا به نواقص ارثی باشد با توجه به درجه خویشاوندی احتمال انتقال بیماری به طفل زوجین بسیار زیاد است.
آقای دکتر اگر پدر یا مادر هر دوی آنها به بیماری سل مبتلا باشند، آیا این بیماری از طریق ارث به کودک منتقل خواهد شد؟
با مشاهدات و آزمایشات و تحقیقات جدید مشخص شده که این بیماری در اثر عوامل و میکرب خاصی ایجاد شده و شرایط بهداشتی و محیط نیز بر آن تأثیر مستقیم می گذارد. این بیماری به صورت مستقیم به ارث نمی رسد. اطفالی که از پدر و مادر مسلول زاده می شوند بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به این بیماری هستند. ازدواج کسانی که به این بیماری مبتلا هستند در صورتی که در مرحله ابتدایی یا پیشگیری کامل هستند اشکالی ندارد. ولی مراحل جدی که باید در نظر داشت که احتمال آلوده کردن سایرین بویژه همسر که از اهمیت فوق العاده ای در آبستنی داد بسیار زیاد و وحشتناک می باشد.